ОСТАННІ НОВИНИ

Данія після 2024 року не зможе навчати в себе українців на F-16

Олег Дерев'янко

|

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що українці не зможуть продовжувати навчання в його країні на винищувачах F-16 після 2024 року. Про це він сказав на спільній пресконференції з норвезьким міністром оборони Бйорном Арільдом Грамом, пише Європейська правда.

За словами Поульсена, Данія «не зможе продовжувати підготовку українських пілотів після 2024 року» з огляду на те, що переходить на винищувачі F-35 – для них будуть використовувати авіабазу Скрюдструп, де нині навчаються українці.

Він оголосив, що до кінця навчальної програми в Данії підготовку на F-16 усього пройдуть «близько 20» українських пілотів.

Данський міністр оборони, однак, додав, що його країна й надалі робитиме свій внесок у підготовку українських пілотів, але в інших країнах.

«Сьогодні українські пілоти також проходять підготовку в Румунії, але ще не ухвалене рішення, чи буде Данія долучатися до цього процесу, і якщо так, то яким чином», – пояснив Поульсен.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *