ОСТАННІ НОВИНИ

У Казахстані здався один з підозрюваних у замаху на опозиціонера в Києві

Ольга Денисяка

|

Одного з підозрюваних у замаху на журналіста Айдоса Садикова Алтай Жаканбаєва затримали в Казахстані після того, як він сам звернувся правоохоронців. Про це повідомила Генпрокуратура Казахстану.

У повідомленні йдеться, що правоохоронні органи України, демонструючи оперативність і професіоналізм, швидко встановили осіб, які вчинили цей злочин.

«Генеральною прокуратурою до компетентних органів України направлено міжнародне слідче доручення про надання матеріалів кримінальної справи про причетність Жаканбаєвої та Каратаєвої до злочину. 21 червня Жаканбаев А.М. самостійно звернувся до органів внутрішніх справ Республіки Казахстан, де його допитали за обставинами справи. В цей же день його затримали за підозрою у скоєнні злочину», – повідомили в прокуратурі Казахстану.

Другого підозрюваного Каратаева М. зараз розшукують. Інша інформація в інтересах слідства не розголошується.

Зазначимо, 18 червня у Києві невідомий підійшов до авто і вистрілив у казахського журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова, який перебував у машині. Як відомо, всередині він перебував зі своєю дружиною.

Згодом стало відомо, що підозрювані в замаху перетнули кордон із Молдовою в день злочину, їх оголосили в міжнародний розшук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *