ОСТАННІ НОВИНИ

У Литві проходить виставка про львівську архітектуру епохи модернізму

Олег Дерев'янко

|

У Литовському місті Каунас відкрилася виставка «Вціліла архітектура: міжвоєнний модернізм Львова», де представлені унікальні світлини архітектури Львова початку XX століття. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

«Експозиція привертає увагу до видатних зразків модернізму, що характеризував урбаністичні експерименти Львова початку XX століття. Фотографії не лише демонструють архітектурні досягнення свого часу, але й розповідають історії архітекторів та колишніх чи нинішніх мешканців міста», – зазначили у ЛКП «Бюро спадщини».

Також особливу увагу приділено візуальному матеріалу, створеному із 3D-сканувань модерністських будівель Львова, що дозволяє відтворити будівлі в їхній первозданній красі. Крім того, аудіозаписи, зроблені під час сканування, додають атмосферу історичної автентичності до експозиції.

Проєкт «Львів. Архітектура модернізму», реалізований за сприяння ETH Zurich та за участі Харківської школи архітектури, є важливим кроком у збереженні та відновленні спадщини модернізму в Україні. Його мета – зберегти історичні пам’ятки та відтворити історію міста через архітектурні свідчення минулого. Одним із партнерів проєкту є ЛКП «Бюро спадщини».

Авторка експозиції – львів’янка, історикиня архітектури та фотографиня Мирослава Ляхович. Виставка працює у Будинку-музеї Галауніаса до 31 серпня 2024.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *