ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові перевірили басейни: перевищені норми та недопуск до досліджень

Олег Дерев'янко

|

Із шести басейнів, які перевірило місто, вже вдруге поспіль у басейні СКА виявили незначне перевищення хлоридів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

В управлінні охорони здоров’я пояснили, що на стан здоров’я відвідувачів басейну може впливати лише перевищення вільного хлору – і цей показник у нормі. Водночас виявлений незначний надмір хлоридів не шкодить здоров’ю людини.

«Гранична допустима концентрація хлоридів у воді басейну становить 350 мг/л. При дослідженні води у басейні СКА виявили вміст хлоридів 397.04 мг/л, що перевищує норму у 1,1 раз. Ці значення не несуть шкоди відвідувачам. Виявлені хлориди мають вплив лише на саму воду – її смак та запах. Внаслідок взаємодії хлоридів з іншими хімічними речовинами у воді також можуть утворюватися відкладення на стінках та міжплиткових швах басейну і відбуватися корозія обладнання, але на організм людини вони не впливають», – пояснили медики.

Водночас Львівська міська рада не рекомендує відвідувати басейни мережі «Sport Life» та Аквапарку «Пляж», які вже двічі не допустили фахівців міської лабораторії для проведення відповідного дослідження.

Дослідження проводять за 11 показниками. Вимірюють водневий показник pH, залізо, азот амонійний та аміак, нітрати, нітрити, хлориди, загальну твердість, сухий залишок, залишковий (вільний) хлор, запах та температуру.

Нагадаємо, 30 травня воду обстежили у басейнах: навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства Оборони України (басейни відкритого та закритого типу), палацу спорту «Динамо», оздоровчому центрі «Три стихії» (басейни 25 м та 50 м), фітнес-комплексі «UNIFORCE», басейні «Дельфін».

Під час обстеження виявили незначне перевищення хлоридів в одному з цих басейнів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *