ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині почали виробляти вантажні вагони-бункери

Наталя Дуляба

|

Завод на Львівщині почав виробляти залізничні вагони-бункери повністю української комплектації для перевезення зерна та іншої агропродукції. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Це підприємство в обласній адміністрації називають одним із найпотужніших на Львівщині. Воно займається виробництвом вантажних вагонів, ремонтом рухомого складу, виготовленням контейнер-цистерн, ємностей, металоконструкцій та прескомпакторів. Зараз тут працюють приблизно 650 людей.

Через зупинку виробництва металургійних компаній «Азовсталь» та «Азовмаш» в Україні зупинилось виробництво нових вантажних вагонів. Тому цей завод на Львівщині підтримало Агентство США з міжнародного розвитку USAID, замовивши 300 вагонів. Це становить 45% річного замовлення, які зараз виготовляють на підприємстві.

Також завод розробив п’ять моделей вагонів, які продукують зі зварною хребтовою балкою. Всі матеріали для цих зерновозів є виключно українськими. Серійне виробництво уже налагодили.

«Підприємство підписало низку контрактів як внутрішніх, так і закордонних. Під час повномасштабної війни, замовлення на вагони-зерновози в Україні становлять 75% від усього виробництва. Дякую Проєкту USAID за підтримку виробництва. Як бачимо, навіть попри війну проблеми з логістикою, якщо мати велике бажання, то можна досягти великих результатів», – прокоментував голова ЛОВА Максим Козицький.

 

Загалом компанія випустила вже близько 5 000 зерновозів різних типів. Виробничі потужності дозволяють виготовляти від одного до трьох вагонів нового зразка на день. Над їхнім виробництвом працюють токарі, зварювальники, фрезерувальники, розкрійники металу, фарбувальники та інші. 

Окрім зерновозів, перспективним напрямом залишається виготовлення цементовозів. Вони стануть у пригоді під час відновлення критичної інфраструктури та житлового фонду. Як зауважили на підприємстві, це допоможе сформувати нові замовлення для українських вагонобудівників.

Додамо, що у 2023 році цей завод виготовив 567 вагонів для потреб українського ринку, що на 5% більше ніж у 2022 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *