ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну повернули 16-річного хлопця, якого тітка без згоди вивезла до рф

Олег Дерев'янко

|

До України вдалося повернути 16-річного Святослава, якого тітка вивезла до росії й оформила йому російське громадянство. Про це Львівському порталу повідомили в Українській мережі за права дитини.

«16-річний Святослав не має батьків. Їх йому заміняв старший брат, який з початком повномасштабної війни пішов у військо. У цей час хлопчик жив з тіткою у Лисичанську», – йдеться у повідомленні.

Коли перебувати у місті стало дуже небезпечно, тітка вивезла хлопця у Воронезьку область (раніше вона обіцяла старшому племіннику вивезти брата в інше місто України). У рф жінка зробила Святославу російське громадянство та відправила на навчання у російську школу. Усе це відбувалось без згоди хлопця. Він вчився, але не полишав думок бути поруч із братом в Україні.

«Шукав можливості повернути Святослава в Україну і його старший брат. Він отримав сильне поранення, зараз пересувається на протезах, але хотів самостійно дбати про молодшого брата та виховувати його», – додали у відомстві.

Зрештою хлопця вдалося повернути в Україну, де він нарешті зустрівся зі своїм братом.

«Я вдома і, навіть, легше стало дихати. Я, коли побачив брата, сказав, що сильно люблю, сильно засумував. Більше його ніколи не відпущу, буду з ним завжди», – ділиться Святослав.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Мінреінтеграції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *