ОСТАННІ НОВИНИ

Із підпільного складу вилучили більше 3500 комплектуючих до ППО

Наталя Дуляба

|

На Київщині викрили підпільні склади з комплектуючими до ППО та двигунами для бронемашин, все це вже передали Збройним Силам України. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про понад 3500 комплектуючих для зенітно-ракетних комплексів ППО та артилерійських систем, а також двигунів для бронемашин. Усе це обладнання вилучили з двох підпільних ангарів, які правоохоронці виявили у Київській області.

Як уточняють в Офісі генпрокурора, на нелегальних складах також знайшли запчастини до ракетної техніки, пристрої спостереження й приціли до бронемашин. Вартість усього цього оцінили у 13,3 млн грн.

За даними слідства, нелегальні склади належали топменеджменту місцевої компанії, яка займається торгівлею спеціалізованим обладнанням для ракетно-артилерійського озброєння та бронетехніки.

Фігуранти планували продати комплектуючі як необліковану продукцію без внесення даних до звітної документації. Втім спецслужби завчасно викрили і заблокували реалізацію такої оборудки.

В СБУ додають, що торік у серпні цих же осіб викрили на спробі продажу 80 танкових двигунів до ЗСУ за втричі завищеною вартістю.

Зараз правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Розслідування триває.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *