ОСТАННІ НОВИНИ

ГУР ідентифікувало окупантів, які розстріляли чотирьох українських полонених біля Роботиного

Маркіян Рой

|

Головне управління розвідки Міноборони України ідентифікували росіян, які причетні до чергового розстрілу українських військовополонених у травні поблизу Роботиного на Запоріжжі. Про це повідомили в ГУР.

«У другій половині травня цього року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області військовослужбовці держави-агресора Росії здійснили черговий воєнний злочин – розстріляли українських військовополонених. Епізод страти зафіксовано на відео: четверо українських військових з піднятими руками без зброї здаються в полон, росіяни змушують їх лягти долілиць та впритул розстрілюють», – йдеться в повідомленні.

За даними ГУР, розстріл здійснили окупанти з 70-го мотострілецького полку (в/ч 71718) 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї армії Південного округу ЗС РФ, який дислокується у Чечні.

На момент страти цим полком командував підполковник Юрій Абаєв (позивний Буйвол) 10.12.1990 року народження. До воєнного злочину також причетні:

  • капітан Дмітрій Нагорний 21.11.1995 р.н. – командир 2-го батальйону;
  • старший лейтенант Темірлан Абуталімов, 02.05.1997 р.н. – командир 1-ї штурмової роти;
  • лейтенант Заур Бєков 16.07.1997 р.н. – командир 3-ї штурмової роти;
  • старший лейтенант Юсуп Імаґазалієв 18.07.1999 р.н. – командир 6-ї штурмової роти.

Як кажуть у розвідці, вказані російські військові можуть бути причетні до вбивства ще кількох українських військовополонених пізніше у травні 2024 року. Про це свідчать радіоперехоплення розмови росіян із 70 полку, під час якої один із російських командирів штурмової роти віддав наказ своїм підлеглим розстріляти українських військових.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про жорстоке вбивство українського військового на Донеччині. Під час проведення аеророзвідки українські оборонці виявили пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони. На його капоті лежала відрізана голова українського бійця.

Українські правоохоронці вже дізналися ім’я українського оборонця, однак його поки не можуть розголошувати, поки триває остаточне підтвердження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *