ОСТАННІ НОВИНИ

Відключення світла 18 червня почнуть діяти пізніше

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 18 червня, по всій Україні графіки відключення електроенергії діятимуть з 15:00 до 24:00. Про це Львівському порталу повідомили в «Укрненрго».

Наразі до 15:00 не заплановано відключень електрики. Однак з 15:00 і до 24:00 графіки стабілізаційних відключень будуть застосовані знову.

«Причина – більш активна робота СЕС», – йдеться у повідомленні.

Попередньо енергетики планували відключення електропостачання на весь день, з 00:00 до 24:00, через зростання споживання електроенергії у зв’язку з потеплінням та робочими днями.

Нагадаємо, через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня, адже в енергосистемі виник значний дефіцит, який вже не покриває імпорт.

«Укренерго» щодня доводить до обленерго ліміт споживання електроенергії. Його частину відразу виділяють на роботу критичної інфраструктури, а решту вже розподіляють між споживачами. Тому графіки знеструмлень не є сталими, ситуація змінюється щодня.

Нещодавно «Енергоатом» попередив, що виведе у ремонт ще один енергоблок, тож попередив про збільшення тривалості відключень світла.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *