ОСТАННІ НОВИНИ

Екскерівника держустанови МВС підозрюють у привласненні 16 млн грн

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили схему розтрати більше 16 млн грн на закупівлях Центру обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За даними слідства, ще у 2020 році тодішній керівник державної установи «Центр обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України» вступив у змову із власниками компанії (ТзОВ) під виглядом виконання договорів на поставку комп’ютерного обладнання.

«Для реалізації схеми приватна компанія придбала обладнання в офіційного дилера на території України та перепродала його державній установі вже втричі дорожче. Для прикриття своєї діяльності створювалася видимість наявності конкурсних процедур шляхом залучення до нібито переговорної процедури пов’язаних юридичних осіб», – йдеться у повідомленні.

Як уточняють у НАБУ, договір на постачання комп’ютерного обладнання був укладений на 26,6 млн грн. Його підприємство закупило через фірми-прокладки у виробника за ринковими цінами та поставило Центру обслуговування підрозділів МВС за збільшеною утричі ціною.

Таким чином збитки, завдані державі, становлять 16,6 млн грн.

Ексдиректору держустанови та двом його спільникам, власнику та директорці ТзОВ, оголосили підозру 15 червня. Їхні дії кваліфікували за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Директорку підприємства-підрядника затримали. ВАКС обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 3 млн грн застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *