ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ за півтора місяця знищили в Криму близько 15 систем ППО

Олег Дерев'янко

|

Протягом травня та червня 2024 року українські військові завдали низки ударів по засобах ППО російських окупантів в тимчасово окупованому Криму, зокрема знищили близько 15 систем. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні стратегічних комунікацій Генерального штабу ЗСУ.

Загалом Збройні сили України уразили близько 15 окремих систем ППО, включаючи дивізіони в модифікаціях С-300, С-350 та С-400. Знищили десятки пускових установок, понад 15 радіолокаційних станцій та понад 10 пунктів управління.

«Збройні Сили України продовжують знищувати російських окупантів і наближають день звільнення українського Криму», – додали у відомстві.

Нагадаємо, західні експерти вважають, що якщо Україна і виграє війну з Росією, то це буде у тимчасово окупованому Криму.

Аналітик Гаазького центру стратегічних досліджень Фредерік Мертенс вважає, що, націлившись на півострів, особливо на російські наземні системи протиповітряної оборони, Україна «готує ґрунт» для майбутніх повітряних ударів після прибуття винищувачів F-16.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що українські війська докладають зусиль, щоб послабити російську протиповітряну оборону, зокрема, і в Криму, бо в разі успіху це може дозволити Україні більш ефективно використовувати пілотовану авіацію, таку як F-16, в довгостроковій перспективі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *