ОСТАННІ НОВИНИ

На морських дронах Magura встановили ракети з інфрачервоною системою самонаведення

Олег Дерев'янко

|

Українські морські дрони Magura отримали нове озброєння – ракети класу «повітря-повітря» Р-73 радянського виробництва з інфрачервоною системою самонаведення. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки.

За даними відомства, оснащені такими ракетами ударні морські дрони Magura вже використовувались під час бойових операцій на Чорному морі, і це стало серйозним фактором страху й ризику для російської авіації.

«Такі розробки ефективні – росіяни їх дуже бояться. Коли вони їх бачать, то бояться навіть підлітати. А унікальність в тому, що такого ні в кого немає. […] Це озброєння вже встановлене, і воно буде давати свої результати», ― сказав командир спецпідрозділу ГУР МО України «Group 13» з позивним «Тринадцятий».

Довідка

Magura V5 – це безекіпажні ударні надводні дрони українського виробництва. Ними оператори ГУР уже знищили більше десятка російських військових суден вартістю понад 200 млн доларів.

Максимальна швидкість такого безпілотника — 42 вузли. А дальність, якої він може досягати, становить 450 морських миль (приблизно 833 км).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *