ОСТАННІ НОВИНИ

Латвія незабаром відправить другу партію дронів в Україну

Маркіян Рой

|

Латвія, яка співочолює «коаліцію дронів» спільно з Великою Британією, готує другу партію безпілотників, закуплених в рамках національних зусиль з підтримки України. Про це в інтерв’ю Армія Inform розповів міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

За його словами, першу партію дронів у межах коаліції вже надіслали. Наразі Латвія збирає другу партію, яка «незабаром має бути відправлена в Україну», додав міністр.

Крім того, країна також починає реалізовувати спільні міжнародні закупівлі.

«Ми дійсно бачимо величезний інтерес. Поки що це скромна сума коштів, 350 тисяч євро, але це перший крок. Також важливо, щоб різні міжнародні компанії були зацікавлені в цій програмі. Тому одночасно відбуваються заходи на національному, на міжнародному рівні, а також двосторонньо з Україною», – зауважив глава латвійського Міноборони.

Міністр зазначив, що Латвія оголосила про план і зобов’язання внести цього року загалом 20 мільйонів євро в рамках «коаліції дронів».

Нагадаємо, коаліцію дронів та РЕБ створили Україна та Латвія. Рішення про це ухвалили під час візиту Міністра оборони Латвії Андріса Спрудса до Києва. Згодом до неї долучилися Швеція, Велика Британія, Нідерланди та Канада.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *