ОСТАННІ НОВИНИ

Асоціація правоохоронних органів ЄС зобразила на карті Україну без Криму й Одещини

Наталя Дуляба

|

Асоціація правоохоронних органів держав-членів ЄС показувала на мапі світу некоректні кордони України. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Некоректну карту українська делегація виявила під час проведення Робочої групи Дунайської комісії. На ній Україну було зображено без АР Криму, частини Одеської області, а також, як видно на фото, країні «домалювали» частину території сусідньої держави.

Таку мапу виявили в документах Асоціації правоохоронних органів держав-членів ЄС, пов’язаних з морським та внутрішнім судноплавством.

Згодом після зусиль українських дипломатів й урядовців, Посольства України в Угорщині й Місії ЄС в Україні некоректну карту України таки виправили.

«Асоціація виправила некоректну карту України на своїй вебсторінці. Крім того, підготувала до друку оновлені матеріали, які містять коректне зображення карти нашої держави. Асоціація запевнила, що вживатиме всіх заходів для інтеграції мапи в усі свої робочі документи, а також недопущення таких порушень у майбутньому», – кажуть в українському МЗС.

У Міністерстві закордонних справ наголосили, що кордони суверенної та незалежної України є непорушними.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *