ОСТАННІ НОВИНИ

Ми розуміємо, що Україні доведеться говорити з Росією, – Кулеба

Маркіян Рой

|

Україні доведеться вести діалог із Росією, але не мовою ультиматумів, які Кремль зараз ставить, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Про це Кулеба розповів журналістам у Швейцарії, якого цитує Інтерфакс-Україна.

«Ми також розуміємо прекрасно, що настане момент, коли треба буде говорити з Росією. Але наша позиція дуже чітка: ми не дозволимо Росії говорити мовою ультиматумів, як вона говорить зараз», –зазначив міністр закордонних справ.

Кулеба також підкреслив, що останній ультиматум Путіна «ніякого апетиту на саміті не викликав, тому що всі розуміють, що це було зроблено з однією простою метою – створити таку собі піар-хвилю напередодні саміту».

Також очільник МЗС розповів, що робота над спільною декларацією на саміті миру завершена. Вона буде відкрита до приєднання іншими державами у майбутньому.

Кулеба запевнив, що текст збалансований, а принципові для України пункти враховані.

Раніше Путін заявив, що нібито «готовий до мирних переговорів», але для цього Україна має вивести свої війська з усіх окупованих росіянами регіонів, які Кремль вважає територією РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *