ОСТАННІ НОВИНИ

Енергетики розповіли про графіки відключень світла на 17 червня

Маркіян Рой

|

У понеділок, 17 червня, через збільшення навантаження на енергосистему на початку робочого тижня в усій Україні вимикатимуть світло за графіками з 8:00 до 24:00. Про це повідомляє «Укренерго».

Усі обленерго застосовуватимуть графіки з 08:00 до 24:00. А втім, «Укренерго» зауважило, що з 11:00 до 22:00 обмеження діятимуть для більшої кількості споживачів, ніж в інші години.

Причиною таких графіків енергетики назвали прогнозоване зростання споживання на початку робочого тижня.

Водночас живлення обʼєктів критичної інфраструктури не обмежують.

Нагадаємо, через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня, адже в енергосистемі виник значний дефіцит, який вже не покриває імпорт.

«Укренерго» щодня доводить до обленерго ліміт споживання електроенергії. Його частину відразу виділяють на роботу критичної інфраструктури, а решту вже розподіляють між споживачами. Тому графіки знеструмлень не є сталими, ситуація змінюється щодня.

Нещодавно «Енергоатом» попередив, що виведе у ремонт ще один енергоблок, тож попередив про збільшення тривалості відключень світла.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *