ОСТАННІ НОВИНИ

У Празі затримали підозрюваного у вбивстві 9-річної українки

Андрій Котенський

|

У Празі 14 червня затримали 36-річного чоловіка, якого вважають одним із підозрюваних у вбивстві 9-річної українки Валерії в Німеччині. Повідомляє Європейська правда з посиланням на прокуратуру німецького міста Хемніц.

Чоловіка, громадянина Молдови, арештували в одному з празьких ресторанів близько 10:15 за місцевим часом за ордером прокуратури Хемніца.

«Найближчим часом він буде переданий до Німеччини для участі у кримінальному провадженні за звинуваченням у вбивстві з необережності», – додали правоохоронці, наголосивши, що більше подробиць навести не можуть.

ЗМІ раніше писали, що німецькі слідчі досліджують версії щодо можливої причетності до вбивства двох знайомих матері дівчинки.

Нагадаємо, Валерію розшукували з 3 червня, коли вона вирушила до школи і зникла. У середу 12 червня поліція підтвердила загибель дівчинки після експертизи тіла, знайденого у лісі неподалік її дому. Справу розслідують як вбивство.

Правоохоронці почали розслідування також проти школи, через те, що там не почали бити на сполох, коли дівчинка не з’явилась на уроки.

Валерія жила у Німеччині з мамою з 2022 року, її батько – у Силах оборони України. Матір і батько минулого року розлучилися.

Нагадаємо, про Валерію повідомляли, що вона родом з Дніпропетровщини і живе у Німеччині з матір’ю з 2022 року. Про те, що Валерія зникла, повідомила її мати після того, як дівчинка не повернулася додому у звичний час. Правоохоронці почали розслідування проти школи, яка із запізненням повідомила про відсутність дівчинки на уроках.

Тіло дитини знайшли у лісі під Дебельном.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *