ОСТАННІ НОВИНИ

Оркестр філармонії INSO-Львів запрошує на урочисте закриття ювілейного сезону

Андрій Котенський

|

Львів’ян запрошують на урочисте закриття ювілейного сезону філармонійного оркестру INSO-Львів. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Сезон став винятковим для оркестру, що за період з 9 вересня 2023 по 15 червня 2024 року провів: 2 масштабні благодійні аукціони зі спільним результатом 5.7 млн грн у колаборації з відомою мистецькою галереєю; 10 благодійних концертів, що у різних локаціях Львова допомогли зібрати кошти на зброю для українських військових; а також в сумі оркестр зіграв 40 концертів, з яких 16 успішно пройшли за кордоном — у Польщі, Німеччині, Нідерландах, Фінляндії. 

З диригенткою Далею Стасевською та скрипалем Джошуа Беллом оркестр здійснив запис концерту для найвідомішого класичного телеканалу Mezzo. Було придбано нові музичні інструменти – бас-тромбон, фагот й флейту піколо. Протягом сезону оркестр публікував інтерв’ю з музикантами, завдяки яким слухачі могли краще пізнати кожного з них. 

15 червня о 18:00 фінальну крапку ювілейного 25 концертного сезону Академічного симфонічного оркестру INSO-Львів поставить концерт з вишуканої європейської класики під батутою французького диригента Ніколя Шалвіна. Уже вдруге маестро приїде до Львова, щоб подарувати слухачам вечір романтичної музики, оповитої французьким шармом та казковими мотивами.

Оперно-симфонічний диригент Шалвін є відомим інтерпретатором і першовиконавцем багатьох творів композиторів Франції, Бельгії та інших країн. І цього вечора він так само познайомить львівську публіку з кількома рідкісними творами французької музики. Для вас звучатиме оркестрова пʼєса «Весняного ранку» («D’un matin de printemps) Лілі Буланже, французької композиторки початку XX століття, учениці Габріеля Форе та першої жінки-лауреатки Римської премії, а також ліричні Чотири ноктюрни сучасної композиторки Флорентіни Мульсан, які вперше звучатимуть у Львові під керівництвом Шалвіна.

Придбати квитки можна за посиланням: soldout.ua.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *