ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники затримали жінку, яка намагалася вивезти незадекларовані 30 тис. доларів

Олег Дерев'янко

|

У п’ятницю, 14 червня, у пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» львівські митники затримали 49-річну жінку, яка «забула» задекларувати понад 30 тис. доларів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

За даними відомства, в пункт пропуску «Рава-Руська – Хребенне», направляючись до Польщі, прибув автомобіль Dodge Journey, в якому перебували троє пасажирів та водій. Для проходження митного контролю він обрав смугу «зелений коридор», що свідчило про відсутність товарів, обов’язкових до декларування та оподаткування.

Під час усного опитування пасажири повідомили працівникам митниці, що кожен з них переміщує по 10 тис. доларів.

Для певності автомобіль скерували із зони спрощеного митного контролю на поглиблений огляд. Відтак, у сумці однієї з жінок, окрім заявленої нею суми, знайшли ще 30 тис. 300 доларів, які вона «забула» декларувати.

За цим фактом стосовно 49-річної жительки Черкас складено адмінпротокол, відповідно до ч. 1 ст. 471 (Недекларування валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України, в сумі, що перевищує дозволену законодавством України для їх переміщення без письмового декларування) Митного кодексу України.

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 20% суми (близько 164,6 тис. гривень), що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування  (згідно з офіційним курсом Національного банку України на день вчинення порушення митних правил).

«Письмове декларування необхідне лише у разі переміщення валюти України, іноземної валюти та банківських металів у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 10000 євро», – нагадали прикордонники.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *