ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські лікарі врятували 7-річного хлопчика, який міг загинути від розриву кишківника

Олег Дерев'янко

|

Хірурги дитячої лікарні св. Миколая прооперували хлопчика, який впав з велосипеда та міг загинути від розриву кишківника. Дитину привезли з області у вкрай важкому стані. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Нещасний випадок стався у селі Бортків на Львівщині. Ввечері 7-річний Максим Хамул катався з друзями на велосипедах, випадково заїхав у яму, впав і сильно вдарився животом об кермо. Вдома хлопчик поскаржився на біль, тож мама дала синові знеболювальне. Серед ночі Максим почав блювати, а живіт болів усе більше.

Вранці дитину повезли до районної лікарні. На УЗД і рентгені медики побачили, що в черевній порожнині збирається рідина та повітря, і екстрено відправили дитину до львівської лікарні.

Просто з карети «швидкої» Максима одразу забрали на операційний стіл. Стан хлопчика був уже вкрай важким: йому було складно дихати, знизився тиск, розпочалась інтоксикація. Хірурги вирішили оперувати дитину лапароскопічно, тобто без великого розрізу.

«У животі Максима ми зробили 3 маленькі проколи по 5 міліметрів. Штучно надули живіт і потім зайшли в нього камерою. Оглянувши черевну порожнину зсередини, ми знайшли розрив стінки тонкої кишки – довжиною аж 3 см. Через цей отвір вміст кишківника і виходив у сам живіт – це та сама рідина, яку було видно на УЗД та рентгені. Окрім цього, у дитини було запалення очеревини, тобто перитоніт», – розповідає завідувач хірургічного відділення Денис Конопліцький.

Близько двох годин фахівці рятували життя маленького пацієнта. Лікарі очистили живіт хлопчика від кишкового вмісту та зашили тонку кишку. А також за допомогою спеціального апарату відсмоктали гній, що встиг утворитися та оповив кишківник і очеревину дитини. Без цього невідкладного втручання Максим би не вижив. Адже запальний процес очеревини, тобто перитоніт, перейшов би на весь організм та вразив би всі внутрішні органи.

Зараз хлопчик вже повернувся додому, де впевнено одужує.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *