ОСТАННІ НОВИНИ

Данія першою з країн НАТО інвестуватиме у виробництво української зброї

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 13 червня, Данія підписала з Україною Меморандум щодо закупівлі озброєння та техніки в українських виробників. Про це Львівському порталу повідомили у Міноборони України.

«Це великий крок, оскільки Данія стала першою іноземною країною НАТО, яка інвестуватиме свої кошти у виробництво озброєння на території України. Це підтвердження того, що українська оборонна промисловість готова до співпраці на міжнародному рівні і здатна відповідати найвищим стандартам», – зазначив Рустем Умєров.

За словами заступника міністра з питань стратегічних галузей Сергія Боєва, важливість цього документу полягає в тому, що сторони домовились про процедуру, за якою буде здійснюватись фінансування.

«Тож надалі цей процес відбуватиметься швидше. Більш того, цей механізм може бути реалізований також в рамках подібних домовленостей з іншими нашими партнерами», – додав він.

Водночас з міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен було підписано лист про наміри, який започатковує співпрацю між Україною та Нідерландами щодо підтримки нашого оборонно-промислового комплексу (ОПК).

«Ці інвестиції є свідченням високої довіри до українських виробників та їх здатності забезпечувати якісну військову продукцію, підкреслив міністр оборони України», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *