ОСТАННІ НОВИНИ

Картину Івана Марчука продали на аукціоні за рекордну суму 300 тис. доларів

Олег Дерев'янко

|

Нещодавно в аукціонному домі Goldens в Києві відбувся аукціон «Колекційне класичне мистецтво», на якому картину Івана Марчука «Зійшов місяць над Дніпром» продали за 300 тис. доларів. Це новий аукціонний рекорд на твір сучасного українського художника. Про це Львівському порталу повідомили в аукціонному домі Goldens.

Картину Івана Марчука «Зійшов місяць над Дніпром» продали по останній ставці за 250 тис. доларів (загальна сума з комісією та авторським збором склала 300 тис. доларів). Це встановило новий світовий рекорд з продажів творів особисто Івана Марчука на українських та світових аукціонах. Ця сума також стала рекордною для всіх сучасних українських митців загалом на світових аукціонах.

Друга рекордна цифра була встановлена також на скульптурну композицію Ольги Рапай «Арлекін а П’єро», досягнувши відмітки у 35 тис. доларів по молотку. Дана сума перевищила не лише усі попередні продажі робіт скульпторки, а й української кераміки, в цілому.

Торги також велися за роботи Абрама Маневича, Ісаака Пайлеса, Андрія Коцки, Миколи Глущенка, Олексія Шовкуненка, Ірини Беклемішевої, Ференца Семана, Романа Сельського, Ладо Гудіашвілі, Опанаса Заливахи, Миколи Максименка.

Довідка

Іван Марчук – український художник, чий творчий доробок налічує близько 5000 картин, представлених на всіх континентах світу. За 50 років творчої діяльності він провів понад 150 персональних та 50 колективних виставок.

Протягом декількох років роботи художника експонувалися переважно за кордоном (Литва, Німеччина, Польща), виконуючи важливу місію народної дипломатії.

Іван Марчук народився 12 травня 1936 у селі Москалівка на Тернопільщині. Він є народним художником України, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, почесним громадянином міст Києва та Тернополя, членом Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва.

У 2007 році художник потрапив до рейтингу «100 найвизначніших геніїв сучасності».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *