ОСТАННІ НОВИНИ

Відсутність «єдиного шахеда» в Україні – це прекрасно, – командувач Сил безпілотних систем

Олег Дерев'янко

|

Командувач Сил безпілотних систем Збройних сил України Вадим Сухаревський відзначає здорову конкуренцію в розмаїтті виробників безпілотних літальних апаратів в Україні, проте допускає уніфікацію дронів у перспективі. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Кількість виробників – це про здорову нормальну конкуренцію. Ми як юзери цього продукту зацікавлені в тому, щоб у нас було більше таких виробників, більше продукції, яку пропонують, щоб розуміти і застосовувати найкраще», – сказав Сухаревський на пресконференції в Києві, відповідаючи на запитання про те, чи є сенс уніфікувати різного виду безпілотники різних виробників, які наразі є в Україні.

За даними Міноборони, зазначив командувач, на сьогодні підписано контракти і закуповується продукція понад 125 виробників.

«Те, що наразі в Україні немає “єдиного шахеда” – це прекрасно», – висловив переконання Сухаревський.

За його словами, є розуміння того, що в перспективі Україна вийде на найкращий оптимальний варіант безпілотника.

«Будь-яка уніфікація… у майбутньому», – резюмував Сухаревський.

Нагадаємо, окремий рід сил для безпілотників у структурі ЗСУ офіційно створили цьогоріч на початку лютого. Заступника головкома ЗСУ Вадима Сухаревського призначили командувачем Сил безпілотних систем.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *