ОСТАННІ НОВИНИ

Донька ексмера Полтави працювала на «виборчий штаб» партії Путіна

Наталя Дуляба

|

Спецслужби затримали у Києві доньку ексмера Полтави за співпрацю з Кремлем під час російських виборів у 2022 та 2023 роках. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Затриманою є 36-річна донька колишнього мера Полтави. Його імені правоохоронці не називають, але вказують, що він є засуджений за масштабну корупцію.

Найімовірніше йдеться про Олександра Мамая, вирок якому винесли у березні 2023 року. За даними ЗМІ, експосадовця визнали винним в організації розтрати коштів шляхом зловживання службовим становищем і внесення неправдивих даних у офіційні документи, що призвело до збитків місцевому бюджету розміром понад 570 тисяч гривень. Але оскільки мер пішов на співпрацю з судом, повністю визнав свою вину й відшкодував збитки, замість тюремного строку йому дали умовний термін.

Українська правда, посилаючись на власні джерела, підтверджує, що спійманою колаборанткою є донька Олексанлра Мамая Наталія Веретеннікова (дівоче прізвище Мамай).

За даними слідства, донька колишнього міського голови Полтави володіє у Санкт-Петербурзі рекламним агентством, яке брало участь в PR-кампанії пропутінської партії «Єдина Росія».

Напередодні «єдиного дня голосування» жінка розпорядилася задіяти сотні рекламних стендів та бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації.

Проживаючи в Києві, колаборантка дистанційно управляла рекламним бізнесом в Росії й отримувала від нього мільйонні дивіденди. Так, за час співпраці з «виборчим штабом» партії Кремля, фігурантка отримала понад 35 млн російських рублів прибутку.

Під час обшуків за місцем проживання та в київських офісах Веретеннікової виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та фінансову звітність щодо співпраці з РФ.

Їй оголосили підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Крім того, на все майно фігурантки наклали арешт, йдеться загалом про понад 270 млн грн. Серед заблокованих активів – три квартири в Києві, мінівен та частки в статутних капіталах двох українських компаній.

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *