ОСТАННІ НОВИНИ

Братам екснардепів Медведчука та Козака оголосили підозру

Олег Дерев'янко

|

Правоохоронці зібрали докази злочинної діяльності Сергія Медведчука та Богдана Козака – братів екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, які підозрюються у держзраді. Наразі всі четверо перебувають за межами України й здійснюють підривну діяльність на користь рф. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Слідством встановлено, що Сергій Медведчук і Богдан Козак причетні до фінансових махінацій на шкоду Україні протягом 2017-2023 років.

Мова йде про умисно виведені «в тінь» мільйони гривень, внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків. За оперативними даними, ці кошти були спрямовані для фінансування війни рф проти нашої держави.

Для реалізації оборудки фігуранти залучили львівську компанію з виробництва будівельних матеріалів, якою вони управляли як бенефіціарні власники.

За їхньою вказівкою топменеджмент підприємства не обліковував частину продукції та нелегально продавав третім особам. У такий спосіб учасники «схеми» ухилялися від сплати податків за реалізовану продукцію. Для цього директор і бухгалтер компанії вносили неправдиві відомості до фінансово-звітної документації.

Ініційована Службою безпеки судово-економічна експертиза підтвердила факти завдавання збитків державі на мільйони гривень та привласнення цих грошей на користь фігурантів.

На підставі зібраних доказів Сергію Медведчуку та Богдану Козаку заочно повідомили про підозру за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів). Їм загрожує штраф від 255 до 425 тис. гривень з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Дії їхніх спільників – директора і бухгалтера підконтрольної компанії, які перебувають в Україні додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення). Їм загрожує до п’яти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: СБУ, Львівська обласна прокуратура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *