ОСТАННІ НОВИНИ

19-річний одесит «зливав» РФ дані про військові навчальні заклади і шпиталі

Наталя Дуляба

|

Спецслужби затримали чергового російського агента, який допомагав ФСБ РФ готувати ракетні удари по військових навчальних закладах і шпиталях у Житомирі та Одесі. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Російських окупантів найбільше цікавила інформація про вищі військові навчальні заклади на території Житомирщини й Одещини: в якому режимі вони працюють, чи було передислоковано особовий склад тощо. Також вони намагалися розвідати місця базування шпиталів та інших медустанов, де проходять лікування воїни Сил оборони.

Щоб отримати розвіддані, російська спецслужба залучила свого агента – 19-річного мешканця Одеси. Хлопець шукав швидкого заробітку в інтернеті і потрапив у поле зору ФСБ.

За вказівкою ворога він щодня обходив декілька локацій в Одесі, щоб з’ясувати, чи є там українські військовослужбовці. Перебуваючи поблизу «потрібного» об’єкту, інформатор спостерігав за його периметром та контрольно-пропускними пунктами, а також робив відповідні фотознімки.

Про всі отримані відомості агент месенджером звітував своєму російському куратору – кадровому співробітнику управління ФСБ у Москві та Московській області. Його особу вже встановили.

Згодом ФСБ «відрядила» свого агента до Житомирщини, де він продовжив шпигувати за відпрацьованим алгоритмом. При підтвердженні координат потенційних цілей, рашисти планували здійснити по них ракетно-дронові удари.

За кожне виконане завдання агенту обіцяли грошову винагороду. Кошти мали надходити на його банківську картку.

Зрадника затримали, коли він проводив дорозвідку поблизу об’єкту в Житомирі. Також спецслужби вжили необхідних заходів, щоб убезпечити місця базування українських захисників.

Одеситу оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Зловмисник уже перебуває під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *