ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни продовжують депортацію українців з ТОТ Херсонщини, – Рух спротиву

Олег Дерев'янко

|

На тимчасово окупованій частині Херсонської області місцеві колаборанти знову виселяють зі свого помешкання українців. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

За даними відомства, використовуючи різні приводи, такі як евакуація через обстріли, загрози стихійного лиха або залякування мобілізацією чи тюрмою, окупанти змушують людей залишати свої домівки.

«У звільнені квартири чи будинки місцеві поплічники окупаційної влади розселяють російських військових. До речі, це ще одна схема заохочення вступати в ряди армії загарбника – обіцянки вирішення житлових питань за рахунок захоплених територій та майна цивільного населення», – йдеться у повідомленні.

У Центрі національного спротиву додали, що окрім операції з переселення, зростає кількість блок-постів на в’їзди у населені пункти окупованої Херсонщини.

«Є випадки, коли ворог закриває в’їзд у те чи інше село, чи місто. Робиться це з метою приховування своїх злочинів та не дати можливість повернутися людям у свої помешкання», – зазначили у ЦНС.

У відомстві нагадали, що окупанти вдалися до практики депортації українців ще від початку повномасштабного вторгнення. Відомо, що загалом українців вже розселили до 55 регіонів РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *