ОСТАННІ НОВИНИ

У Бориславі помер колишній зв’язковий УПА Василь Хомин

Наталя Дуляба

|

На 91 році життя помер Василь Хомин – колишній зв’язковий УПА, член Бориславської станиці ОУН-УПА ім. Нечая та Всеукраїнського братства ОУН-УПА імені генерала Романа Шухевича. Про це Львівському порталу повідомили у Бориславській міськраді.

«Як учасник визвольних змагань, який своє життя присвятив боротьбі за свободу України, пан Василь дуже мріяв про перемогу України у цій війні. Саме це бажання він загадував у свій 90-річний ювілей, який відзначив цьогоріч у лютому… Щирі співчуття рідним, розділяємо біль втрати. Нехай світлий спомин про пана Василя назавжди живе у наших серцях», – йдеться у повідомленні.

Парастас відбудеться 7 червня о 18:00 на вул. Тустановицькій, 138-К. Похорон пройде 8 червня, точний час ще уточняється.

Зазначимо, Василь Хомин народився у 1934 році в селі Залокоть на Львівщині. Ріс у релігійній сім’ї: один його дідусь був дяком у церкві, інший – провізором храму.

В одній з книг про Борислав описано яскраві спогади про те, як Василь Хомин ще малим хлопчиком потрапив до повстанців, як спочатку носив їм їжу, а згодом – сидів у засідках.

За патріотизм, активну громадянську позицію й особистий внесок у розбудову Української Держави Василя Хомина цьогоріч мерія Борислава відзначила подякою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Бориславська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *