ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті затримали працівників call-центру, які ошукали європейців на понад 13 млн грн

Олег Дерев'янко

|

Правоохоронці затримали організатора та 18 учасників шахрайського call-центру, які виманили  понад 13 млн грн у громадян ЄС. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, організатор, 29-річний житель Кривого Рогу, а також 18 учасників, які є мешканцями Закарпаття, в орендованому приміщенні створили сall-центр. Вони облаштували його комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням та сформували клієнтську базу.

«Працівники» центру представлялися співробітниками банків, вводили потерпілих в оману та одержували доступ до їхніх рахунків. Після цього виводили кошти на підконтрольних осіб і отримували можливість розпоряджатися ними на власний розсуд.

Наразі встановлено 17 потерпілих – громадян країн ЄС. Сума завданих їм збитків становить понад 13 млн грн.

Водночас перевіряється інформація щодо інших осіб, які постраждали від шахрайських дій. За оперативними даними, загальна сума матеріальної шкоди може становити близько 1 млн доларів.

В Офісі Генпрокурора зазначили, що правоохоронці провели близько 40 санкціонованих обшуків на території Ужгородського та Мукачівського районів на Закарпатті, а також в Дніпропетровській області. Вилучили сотні одиниць техніки, банківські картки, чорнові записи, 50 тис. доларів готівки і 12 автомобілів.

29-річному жителю Кривого Рогу та працівникам повідомили про підозру у створенні злочинної організації та участі у ній, а також шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 190 КК України).

Наразі організатору, співорганізаторам та адміністратору call-центру обрано безальтернативні запобіжні заходи – тримання під вартою. Клопотання про арешт інших підозрюваних перебувають на розгляді у суді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *