ОСТАННІ НОВИНИ

Захисники з Львівщини взяли участь в «Іграх Нескорених»

Олег Дерев'янко

|

Нещодавно у Києві відбулися спортивні змагання «Ігри Нескорених», де змагалися 28 ветеранів та військових з Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили в Українському ветеранському фонді.

За даними відомства, загалом у змаганнях взяли участь 329 учасників, які випробували власні сили у дев’яти адаптивних видах спорту.

«Головна мета “Ігор Нескорених” – повернення ветеранів до цивільного життя через спорт. Адже реабілітація після отриманих травм потребує колосальних ресурсів. Ветерани, як ніхто інші – вміють підтримувати один одного. Й ті учасники, які поїдуть на змагання за кордон – привезуть досвід, який втілюватимуть тут задля підтримки побратимів», – каже очільниця Українського ветеранського фонду Руслана Величко-Трифонюк.

Уже за місяць журі оголосить список із 35 фіналістів, які пройшли до національної збірної та поїдуть на зимові гібридні «Ігри» до Канади, що пройдуть з 8 по 16 лютого 2025 року.

Там учасники змагатимуться у п’яти традиційних видах спорту: плаванні, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, баскетболі на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних. До програми також включено шість нових зимових дисциплін: гірські лижі, сноуборд, біатлон, бігові лижі, скелетон та керлінг на кріслах колісних.

Довідка

«Ігри Нескорених» започатковані у 2014 році принцом Гаррі та вперше були проведені у Лондоні (Великобританія). У них взяли участь близько 300 спортсменів із 13 країн, які воювали разом зі Сполученим Королівством в останніх військових кампаніях.

Україна вперше долучилась до «Ігор Нескорених» у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто (Канада). Другі для наших спортсменів Ігри відбулись в австралійському Сіднеї (2018 рік). У травні 2020 року захід мав відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями був перенесений на 2021, а пізніше на 2022 рік. Зрештою, у квітні 2022 року українська збірна виступила у Гаазі (Нідерланди). У 2023 році змагання проводили у німецькому Дюссельдорфі, і саме тут наша збірна здобула рекордну кількість нагород – 34 медалі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *