ОСТАННІ НОВИНИ

Пасажиропотік «Укрзалізниці» зріс на 22%

Олег Дерев'янко

|

Цьогоріч у травні «Укрзалізниця» перевезла майже 2,2 млн пасажирів у внутрішньому сполученні. Це на 22% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі «Укрзалізниці».

«За травень 2024 року Укрзалізниця перевезла майже 2,2 млн пасажирів у внутрішньому сполученні та майже 200 тисяч – у міжнародному, демонструючи зростання на 22% та 21% відповідно у порівнянні з аналогічним періодом минулого року», – йдеться у повідомленні.

За даними відомства, лідером став маршрут Київ – Чоп, який зріс на 221%. Зростання пасажиропотоку стало результатом розвитку станції Чоп як пересадкового хабу між внутрішніми та міжнародними поїздами. Цьому сприяло, зокрема, відкриття альтернативного маршруту до Будапешта та Відня з запуском поїздів 367/745 Луцьк/Київ – Чоп та 143/146 Чоп – Відень у грудні 2023 року.

Зростання на 52% та 66% демонструє маршрут Миколаїв – Київ та Київ – Миколаїв відповідно. У топі також маршрути Київ – Хмельницький – Київ, Київ – Хелм – Київ, Київ – Вінниця – Київ.

Загалом за травень 2024 року «Укрзалізниця» наростила перевезення у внутрішньому та міжнародному сполученнях на 422,5 тис. пасажирів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *