ОСТАННІ НОВИНИ

На Тернопільщині чоловік осквернив могили військовослужбовців

Олег Дерев'янко

|

У понеділок, 3 червня, у селищі Гусятин чоловік осквернив могили чотирьох військовослужбовців, які загинули у війні, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України від збройної агресії рф. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції Тернопільщини.

За даними відомства, про наругу на кладовищі у селищі Гусятин до поліції повідомила місцева жителька. На місці події поліцейські зафіксували, що на могилах викинуті хрести, порозкидані підсвічники, зірваний державний прапор України та портрети загиблих воїнів.

Зловмисником виявився 53-річний житель одного із сіл громади. Чоловік раніше неодноразово був судимий за майнові злочини. Мотиви його вчинку з’ясовують правоохоронці.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 КК України (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого). Санкція статті передбачає покарання до п’яти років тюрми.

Правоохоронці розглядають питання оголошення фігуранту підозри та обрання міри запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *