ОСТАННІ НОВИНИ

На Рівненщині правоохоронець «зливав» ворогу дані про ЗСУ та оборону міста

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби викрили правоохоронця, який проходив службу на одному зі стратегічних об’єктів Рівненської області та «зливав» ворогу розвідінформацію. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України в Рівненській області.

За даними відомства, зловмисник має двох рідних братів, які є проросійськи налаштованими особами. Один з них проживає у рф, а інший – на тимчасово окупованій території Луганської області.

Встановлено, що підозрюваний перебував на постійному зв’язку з ними та передавав дані про переміщення особового складу Сил оборони та військової техніки поблизу білоруського кордону.

Крім того, «родичів» також цікавили установчі дані військовослужбовців, з якими він проходить службу.

У ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили мобільний телефон із доказами передачі відомостей розвідувального характеру через один із месенджерів.

До суду скерували обвинувальний акт щодо зловмисника у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Йому загрожує до восьми років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *