ОСТАННІ НОВИНИ

На озері Наварія створять зону для реабілітації та відпочинку

Олег Дерев'янко

|

На пляжі біля озера Наварія облаштують спортивно-оздоровчу та реабілітаційну зону. Тут зможуть тренуватися усі охочі, а також проходитимуть реабілітацію українські військові. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Як зазначав заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, уже є розуміння, як ця територія має виглядати. Зокрема роботи поділили на два етапи.

Тут проведуть очищення території, облаштують спортивні зони, висадять озеленення, створять екостежки, дерев’яні помости, тераси та піщані зони. Крім того, передбачено зведення споруди для зберігання човнів, будівництво оглядового майданчика з переходом на берег та інших майданчиків, а також облаштування зони для дітей та спортивних занять.

«Це все відбувається у рамках екосистеми людяності Unbroken, зокрема Unbroken-sport. Відтак, у першу чергу, тут відбуватимуться заняття для реабілітації наших військових. У межах цього проєкту маємо добру співпрацю з Пустомитівською міською радою, бо це озеро – на їх території. Ми вже отримали дозвіл на порушення благоустрою, а це, фактично, дозвіл на виконання робіт», – зазначив Зубач.

Відповідно до прийнятого рішення виконкому, ЛМКП «Львівтеплоенерго» має укласти тристоронній договір з підрядною організацією на облаштування спортивно-оздоровчої та реабілітаційної території біля Щирецького водосховища. Також приєднати інженерні мережі до об’єктів благоустрою, розробити та розмістити інформаційні щити для ознакування спортивно-оздоровчої та реабілітаційної території.

Усі витрати взяла на себе громадська організація «Спортивний клуб “Отаман“».

У міськраді зауважили, що купатися в озері не рекомендовано, однак, якість води дозволяє займатися там веслярством.

Довідка

Щирецьке водосховище створили у 1950-х роках спеціально для потреб львівської ТЕЦ-1. Площа озера – 115 га, воно розташоване на території Пустомитівської громади, але перебуває в постійному користуванні Львівської громади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: візуалізація ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *