ОСТАННІ НОВИНИ

Крадіжка 60 га біля кордону з Польщею: оборонну землю таки повернули державі

Наталя Дуляба

|

Державі повернули понад 60 га оборонних земель на кордоні з Польщею, які незаконно передали у комунальну власність Сокаля. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Йдеться про ділянку, яка належить до земель оборони, і розташована у прикордонній смузі українсько-польського кордону на території Сокальської міськради.

Її площа становить більше 60 га, а вартість – майже 3 млрд грн.

Прокурори у суді довели, що ця земля незаконно вибула з державної власності у комунальну згідно з наказами  Головного управління Держгеокадастру Львівщини. Також неправомірно змінили її цільове призначення й віднесли до сільськогосподарських земель.

«Ця ділянка забезпечує облаштування і утримання інженерно-технічних споруд та огорож державного кордону та, відповідно, належить до земель оборони. Відтак це стало приводом для пред’явлення прокурорами позову», – йдеться у повідомленні.

Господарський суд Львівської області задоволив позов у повному обсязі.

Станом на зараз рішення суду виконано – до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно вже внесли відомості про скасування права комунальної власності та зареєстрували право державної власності за Львівською ОДА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *