ОСТАННІ НОВИНИ

4 червня Львів попрощається із захисником Максимом Правдою

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 4 червня, Львів попрощається з військовослужбовцем Максимом Правдою, який захищав Україну від російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань.

Прощання і Чин похорону захисника відбудеться об 11:00 у каплиці Львівського госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи (м. Винники, вул. Івасюка, 31). Опісля, о 13:00, Максима Правду поховають на Брюховицькому кладовищі.

Біографічна довідка захисника

Максим Правда (25.01.1977 – 30.05.2024) народився за кордоном у сім’ї військовослужбовця.

У 1992 році родина Максима перебралася із Німеччини до Львова. Тут він навчався у Львівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №43 Львівської міської ради Львівської області. Здобував освіту у колишньому Університеті банківської справи (тоді – Інституті). Протягом 1996-1998 років проходив військову службу у військових частинах 46145 та А2557.

Понад 10 років пропрацював у колишньому Приватному акціонерному товаристві «Львівшляхрембуд». Впродовж останнього часу займався приватним підприємництвом у сфері будівництва автомобільних доріг. У вільний час захоплювався футболом. За словами близьких, був надзвичайно доброю, щедрою, веселою та інтелігентною людиною.

З перших місяців повномасштабного вторгнення рф добровільно став на захист держави від окупантів. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави на Сумщині, Луганщині та Донеччині у лавах 117-ї окремої механізованої бригади, а згодом – 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Максима Правди залишилися дружина, 16-річний син та троє братів з родинами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *