ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони наголосили на важливості утворення Військової поліції

Наталя Дуляба

|

Міністерство оборони України закликало Верховну Раду якнайшвидше ухвалити законопроєкт щодо створення Військової поліції. Про це йдеться у заяві відомства.

«Закликаємо народних депутатів визначити пріоритетним законопроєкт № 6569-д про створення Військової поліції на базі Військової служби правопорядку ЗСУ. Вона матиме право розшуку, затримання військовослужбовців, фіксації злочинів, та захисту їхніх прав за стандартом НАТО AJP-3.21», – вказано у повідомленні.

У міністерстві наголосили на необхідності слідчих повноважень для Військової поліції, а також заявили, що планують співпрацювати з депутатами для вдосконалення законопроєкту.

Водночас у відомстві додали, що Збройні Сили України «гостро потребують» створення системи юстиції, першим кроком до якої є саме Військова поліція.

Як вказано на сайті Верховної Ради, проєкт постанови про прийняття за основу проєкту ЗУ «Про військову поліцію» надійшов до парламенту 31 травня, його направили на розгляд профільного комітету.

Нагадаємо, про створення Військової поліції в Україні заговорили ще влітку 2023 року. Саме тоді Міністерство оборони взялось розробляти відповідний законопроєкт.

Відомо, що серед завдань такої поліції має бути боротьба з військовими злочинами та забезпечення дисципліни серед військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *