ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створили 5-метровий безпілотник з капкейків

Олег Дерев'янко

|

У суботу, 1 червня, у львівському Сквері Гідності відбувся благодійний захід та встановлення рекорду України зі створення найбільшого безпілотного літального апарату з капкейків. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

Щоби викласти безпілотник з п’ятиметровим розмахом крил, використали близько 800 синьо-жовтих кексів. Захід організували львівські волонтерки Ольга Тесляк та Анна Крисюк. До розкладання крил долучилися 137 дітей, які взяли участь у встановленні рекорду.

«Сьогодні ми фіксуємо новий рекорд України. Найбільший БПЛА з капкейків, викладений дітьми із нагоди Дня захисту дітей. Ці капкейки можна купити, а також задонатити, перейшовши за QR-кодом. Це новий проєкт зі збору коштів на БПЛА, що виконують важливу місію на передовій», – зазначила Анна Крисюк.

Диплом про встановлення рекорду України кондитерці і волонтерці Ользі Тесляк вручив в.о.голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Це не лише моя заслуга, це заслуга всіх нас: моїх друзів, знайомих, рідних. Без цієї великої підтримки, без тої кількості донатів, які мені скидають люди, я б не змогла купити дрони, оптику та інші речі для Збройних Сил України. Дякую усім дотичним і небайдужим», – зазначила Ольга Тесляк.

Організатори прагнуть придбати безпілотник для Головного управління розвідки. Ціна безпілотника може варіюватися від 70 до 360 тисяч гривень, залежно від його характеристик.

З нагоди заходу у сквері відбувся благодійний ярмарок та концерт за участі дитячих й дорослих колективів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *