ОСТАННІ НОВИНИ

З російського полону повернулася слідча з Маріуполя Мар'яна Чечелюк

Маркіян Рой

|

Під час обміну полоненими 31 травня вдалося повернути додому слідчу із Маріуполя Мар’яну Чечелюк, яка два роки перебувала у російському полоні. Про це повідомила керівниця Центрального регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юлія Приймак.

Після початку повномасштабного вторгнення дівчина разом із молодшою сестрою ховалися від обстрілів російських військових у стінах «Азовсталі». Після евакуації цивільних із заводу сестер розділили у російському фільтраційному таборі.

Окупанти, які дізналися про професію Мар’яни, забрали її до Донецького СІЗО. Згодом дівчина перебувала у колонії в Оленівці, пізніше – у в’язниці в Таганрозі та Маріуполі.

«Мою доньку намагалися перетягнути на російський бік як солодкими обіцянками про велику зарплатню, так і залякуваннями. Але вона відмовилась», – розповідала ZMINA розповіла мати Мар’яни Наталія Чечелюк у січні 2024 року.

За словами матері, в полоні Мар’яна пережила багато тортур – її морили голодом, били, знущалися іншими способами. Через умови утримання в полоні в дівчини погіршився стан здоров’я: захворювання дихальних шляхів та ангіна перейшли у хронічну форму бронхіту.

Від матері донька не отримувала листів, хоча та їх постійно надсилала. Дівчина зовсім нічого не знала про свою родину, що з нею та де вона.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *