ОСТАННІ НОВИНИ

З російського полону визволили ще 75 українців

Маркіян Рой

|

Україна та Росія провели новий обмін військовополонених за формулою «75 на 75». Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України. Воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних – усі вони вже на рідній землі», – йдеться в повідомленні.

У Коордштабі уточнили, що до рідних повертаються 75 захисників та захисниць, а також цивільні українки. Серед визволених оборонців – 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

З полону визволили 37 представників ЗСУ, зокрема 13 бійців Військово-морських сил та двоє представників Повітряних сил. Також повернули 21 нацгвардійця, сімох прикордонників, 6 тероборонців та четверо цивільних українок.

З-поміж бійців – 19 людей, які потрапили в полон з острова Зміїний, 10 оборонців Маріуполя і «Азовсталі», а також українські військові, що потрапили в полон на різних напрямках.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *