ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові показали проєкт реконструкції залізничного вокзалу

Ольга Денисяка

|

31 травня у Львові презентували проєкт реконструкції Львівського залізничного вокзалу. Вокзал планують зробити повністю безбар’єрним. Зокрема, проєкт передбачає підвищення перонів, встановлення ліфтів, реставрацію тунелів головного залізничного вокзалу для безперешкодного та комфортного доступу до платформ та поїздів. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Проєкт  реконструкції вокзалу передбачає підвищення перонів та встановлення ліфтів. Також реставрацію тунелів головного залізничного вокзалу у Львові для безперешкодного та комфортного доступу до платформ та поїздів.

«З метою покращення доступності та комфорту для всіх пасажирів, пропонується наступний план дій щодо реконструкції Львівського вокзалу: підвищити три з п’яти перонів на 1 метр 10 сантиметрів. Ця висота відповідає стандартній висоті платформи сучасних поїздів, що значно спростить посадку та висадку пасажирів, людей з обмеженими можливостями. Встановити по три ліфти на кожному з трьох перонів. Це забезпечить безперешкодний доступ до платформ з усіх виходів та тунелів вокзалу. Варто також зазначити, що один поїзд може перевозити від 500 до 800 пасажирів. Таким чином, проєкт реконструкції матиме значний вплив на загальну пропускну здатність вокзалу та комфорт подорожей для всіх», – зазначив керівник проєкту «Безбарʼєрна залізниця» Ярема Дуль.

Переглянути повну презентацію проєкту реконструкції вокзалу можна за цим посиланням.

За 2 роки повномасштабного вторгнення кількість українців з інвалідністю зросла орієнтовно на 450 тисяч. Зокрема, торік «Укрзалізниця» стала учасницею спільноти «Бізнес без барʼєрів», обʼєднаної навколо ініціативи Першої леді Олени Зеленської. Ініціатива спрямована на створення рівних можливостей для всіх українців.

«Цей проєкт дуже важливий, і важливо втілити його саме зараз, бо вокзал у Львові – другий за пасажиропотоком в Україні. Це – ворота у Львівську область, і крізь них щодня прибувають вимушені переселенці, зокрема люди з інвалідністю та старшого віку, які потребують додаткової допомоги, тому наші волонтери Медико-психологічна допомога ️ Волонтерська спільнота ️змушені докладати великих зусиль, щоб зустріти та провести їх по території. Приїжджають вагітні, батьки з маленькими дітьми, наші воїни – на лікування та реабілітацію. Прибувають міжнародні рейси. Для комфорту всіх людей вокзал має стати безбарʼєрним», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Термін виконання робіт триватиме від 3 до 5 років.

Раніше в «Укрзалізниці» повідомляли про початок консультацій із проєктними та архітектурними організацями для старту проєктування реконструкції головного залізничного вокзалу Львова, який має стати безбар’єрним для пасажирів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *