ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Львова невідомі фермери захопили понад 120 га земель

Олег Дерев'янко

|

У доєднаних громадах Львівської ОТГ зафіксовані випадки захоплення земельних ділянок. Загальна площа захоплених земель сягає понад 120 гектарів, з яких 102,1 гектара знаходяться у Малих Підлісках та Гряді, а 21,17 гектара – у Малехові. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті містобудування.

За даними відомства, серед захоплених ділянок – комунальні землі, державні ділянки під Північну об’їзну і новостворений цвинтар, де поряд зі спорудженими хрестами невідомі засіяли пшеницю.

У зв’язку з цим, Управління держконтролю за використанням земель звернулося до правоохоронних органів з проханням вжити заходів щодо притягнення винних до відповідальності.

Крім того, відповідні звернення направлено до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр). Збитки від таких дій значно перевищили мільйон гривень.

У відомстві зазначили, що у жовтні 2023 року було виявлено захоплення ділянок біля Ситихова та Малих Підлісок. Тоді поліція відкрила кримінальне провадження за цим фактом. Картоплю і сою зібрали, а пошук підприємливих аграріїв триває досі.

Цьогоріч невідомі вже захопили в Малих Підлісках удвічі більше території – 102,1 га. Серед них – не лише масиви комунальною площею (орієнтовно 93 га). Розорали також 8,9 га державної землі, призначеної під будівництво нової концесійної автомобільної дороги державної дороги Львів – Краковець. Під посів також використали ділянку, призначену для нового кладовища у Малих Підлісках.

Новий випадок захоплення землі інспектори управління держконтролю зафіксували в Малехові та біля Гряди. Загалом це 21,17 га землі. У Малехові невідомі самовільно зайняли два масиви землі комунальної власності, серед яких також є новостворене кладовище. Аграрії засіяли пшеницю між встановленими та освяченими хрестами.

У Гряді невідомі особи захопили 2,4 га державної землі, призначеної під будівництво Північної об’їзної дороги, та 6,9 га комунальних територій.

Орієнтовний розмір шкоди, завданий державі та громаді захопленням усіх цих земель – майже 1 мільйон 400 тисяч гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *