ОСТАННІ НОВИНИ

Шмигаль пояснив, чому вже кілька днів немає відключень світла

Ольга Денисяка

|

Наразі планові графіки відключень не застосовуються, оскільки дефіцит електроенергії покрили завдяки залученню сонячної генерації, а також виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час чергового засідання уряду.

«Стан української енергетики залишається в центрі нашої уваги. Завдяки сонячній генерації, а також виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС вже кілька днів планові вимкнення споживачів не застосовуються. Але це не скасовує потребу системно заощаджувати електроенергію», – йдеться в повідомленні.

Як заявив прем’єр, якщо в системі знову буде зафіксований значний дефіцит, «Укренерго» буде вимушено повернутися до графіків відключень.

«Наслідки російського терору ще довго даватимуться взнаки. Щодня ми інтенсивно працюємо над відновленням об’єктів там, де це можливо. А також над перебудовою енергосистеми, аби зробити її децентралізованою та більш стійкою до атак ворога», – додав Шмигаль.

Раніше Денис Шмигаль заявив, що графіки відключень не будуть застосовуватися до підприємств, які імпортують 80% від свого споживання електроенергії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *