ОСТАННІ НОВИНИ

На війні загинула журналістка та парамедикиня батальйону «Госпітальєри» Ірина Цибух

Маркіян Рой

|

У середу 29 травня 2024 року на фронті загинула медик добровольчого батальйону «Госпітальєри» 25-річна Ірина Цибух із позивним «Чека». Про це повідомив Медичний добровольчий батальйон «Госпітальєри».

«Вчора під час ротації на Харківському напрямку не стало нашої Чеки – Госпітальєрки Ірини Цибух. За кілька днів до свого Дня Народження», – йдеться у повідомленні.

Ірина Цибух народилася у Львові. Вона навчалася на факультеті журналістики Національного університету «Львівська політехніка». Після закінчення навчання переїхала до столиці, де вступила до магістратури Київської школи економіки. Ірина Цибух працювала менеджеркою проєктів регіонального мовлення Суспільного, знімала документальні стрічки.

З 2015 року вона їздила на Донбас як парамедик, а у 2022 році долучилася до медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри». У 2023 році Ірина Цибух стала лауреаткою премії «УП 100. Сила жінок», та отримала від президента України Володимира Зеленського орден «За заслуги».


До повномасштабного вторгнення дівчина була менеджеркою реформи Суспільного, також реалізовувала освітні проєкти у віддалених селах Донеччини й Луганщини. На початку вторгнення дівчина зайняла позицію старшої екіпажу в «Госпітальєрах».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *