ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські лікарі врятували чоловіка, який отримав опіки 40% тіла, коли смалив кабана до свят

Маркіян Рой

|

Львівські хірурги зробили дві пересадки шкіри 52-річному Ігорю Ковалю з Вінниччини, який отримав важкі опіки майже половини тіла, коли смалив кабана до свят.  Про це Львівському порталу повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

«Швидка» доправили чоловіка до Вінницького опікового центру, а звідти через два дні його перевезли до Львова, у Центр термічної травми та пластичної хірургії лікарні св. Луки. Вогонь уразив обличчя, руки, живіт, спину, стегна та сідниці. Іншими словами, обпік майже половину тіла. Лікарі-комбустіологи взялися рятували пацієнта.

Спершу очистили рани від мертвих тканин. А для відновлення кровообігу в обпечених кінцівках зробили спеціальні розрізи. Через опіки обличчя, шиї та дихальних шляхів у пацієнта з’явилися набряки і він більше не міг дихати самостійно. Тож його підключили до апарата ШВЛ.

«Через три дні ми провели йому обширне оперативне втручання, яке тривало кілька годин: висікли некротичні тканини на місці глибоких опіків та одномоментно закрили ці рани власною шкірою пацієнта, яку взяли з гомілок, а також частково з неушкоджених ділянок стегон та плечей», – зазначає Іван Рик, завідувач Центру термічної травми та пластичної хірургії Лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова.

Після операції набряки зійшли і чоловік знову зміг дихати. За місяць була ще одна пересадка шкіри. Загалом 80% пересадженої шкіри прижилося. Також використовували штучну свинячу шкіру. Зараз стан пацієнта значно покращився, рани гояться.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *