ОСТАННІ НОВИНИ

До 15 років ув’язнення засудили чотирьох бойовиків «лнр» та «днр»

Олег Дерев'янко

|

Чотирьох мешканців Луганської та Донецької областей, які у 2022 році добровільно перейшли на бік окупантів, засудили до 15 років ув’язнення. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурор в суді довів, що мешканці Луганська та житель Донеччини у 2022 році добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили до незаконних збройних формувань «народної міліції» терористичних організацій «лнр» та «днр».

Чоловіки проходили службу у військових формуваннях, які входять до складу зс рф. Їх було зараховано на посади командира взводу, кулеметника, стрільця та гранатометника.

Обвинувачені пройшли повноцінну військову підготовку та здобули навички користування зброєю, опанували тактику ведення бою, здійснення штурму, наступу, відступу.

Командир взводу в ході війни був відповідальний за безпеку місць дислокації армії рф та виконував накази та розпорядження військового керівництва, які надалі доводив підпорядкованому йому особовому складу.

В обов’язки кулеметника, стрільця та гранатометника входило охорона місць перебування військовослужбовців країни-окупанта, їх складів боєприпасів, караул території, а також облаштування та укріплення вогневих позицій зс рф для ведення бою.

Окрім того, – забезпечення особового складу продуктами харчування, питною водою та евакуювання поранених військовослужбовців держави-агресора.

З початку повномасштабного вторгнення воювали у населених пунктах Донецької, Херсонської, Запорізької, Луганської та Харківської областей. Їх діяльність була припинена у зв’язку із затриманням Силами оборони України.

Бойовиків визнали винними у державній зраді, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Їм призначено покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *