ОСТАННІ НОВИНИ

Українці зможуть одружитись через «Дію»

Наталя Дуляба

|

У «Дії» збираються запустити нову послугу – одруження онлайн. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Вже скоро українці просто в застосунку зможуть подати заяву про шлюб та зареєструвати його. Для цього не треба буде нікуди ходити – вистачить “Дії”. Послуга буде суперактуальною для пар на відстані, а також для військових. Такої послуги онлайн-шлюбу немає ніде у світі», – відзначив він.

За словами Федорова, при подачі заяви на шлюб система запропонує вільні дати для церемонії у форматі відеозвʼязку. Свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично з’явиться у «Дію», а фізичний документ пара може замовити доставкою «Укрпошти» чи забрати у відділенні «Укрпошти».

Коли саме буде доступною така опція, поки ще не уточняють. Втім наразі стартує бета-тест послуги. Участь у ньому можна взяти, якщо ви:

  • повнолітні громадяни України
  • маєте ідентифікаційний код
  • ID-картку чи біометричний закордонний паспорт у Дії
  • неодружені або офіційно розлучені

Нагадаємо, на початку 2023 року у «Дії» з’явилась можливість подавати заяву про шлюб.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні дозволили укладати шлюби з військовослужбовцями за спрощеною процедурою. Одружитися можна навіть без фізичної присутності одного з пари або й обох, під час церемонії дозволено використовувати відеозв’язок. Засвідчити укладення шлюбу може військовий командир.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *