ОСТАННІ НОВИНИ

У «Дії» відтепер можна подати заяву про шлюб

Ольга Денисяка

|

Відтепер українці можуть подати заяву на реєстрацію шлюбу через портал «Дія». Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«10 хвилин онлайн замість походів до ДРАЦСу, заповнення паперових заяв, перевірки в держреєстратора, витрати часу в банку та інших зовсім не романтичних речей. Менше бюрократії –  більше кохання», – написав міністр.

У Мінцифри пояснили, як подавати заяву. Для цього потрібно авторизуватися на порталі Дія та перейти у розділ «Сім’я»; Обрати послугу «Заява про шлюб»; Заповнити заяву та обрати час і місце реєстрації; Сплатити адміністративний збір; Підписати заяву електронним підписом.

Також необхідно, щоб ваш партнер авторизувався у своєму кабінеті на порталі, перейшов на заяву за посиланням з пошти та підписав її електронним підписом. Після цього обраний ДРАЦС надішле вам відповідь та деталі щодо церемонії на пошту.

Зазначається, що процес подання заяви онлайн триває менше 15 хвилин, а вам лише потрібно з’явитися у ДРАЦС у день одруження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *