ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті чоловіки хотіли підкупити прикордонника для переправлення ухилянтів

Олег Дерев'янко

|

На Закарпатті підозрюють двох переправників ухилянтів, які за 6 тис. доларів намагались підкупити прикордонника. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, підозрювані знайшли чотирьох чоловіків призовного віку, які хотіли виїхати за кордон під час війни. Їх доставили до одного з прикордонних населених пунктів в Ужгородському районі, де надали тимчасове житло, а згодом супроводили до лінії кордону зі Словаччиною для подальшого переміщення за межі України. За свої послуги зловмисники зажадали 25 тисяч доларів.

Встановлено, що за гроші спільники намагались підкупити військовослужбовця 94 прикордонного загону з метою отримання інформації щодо охорони державного кордону на його ділянці відповідальності. Військовослужбовець повідомив про цю спробу хабаря правоохоронцям, які задокументували протиправну діяльність переправників.

Під час надання прикордоннику майже 6 тис. доларів підозрюваних затримали.

Чоловікам повідомили про підозру за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Їм загрожує до дев’яти років тюрми.

Наразі двом місцевим мешканцям обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави. Водночас перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *