ОСТАННІ НОВИНИ

На вулиці Дорошенка відкриють етноцентр Шевченківського гаю

Наталя Дуляба

|

В центрі Львова на вул. Дорошенка відкриють етноцентр Львівського музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай). Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Цей етноцентр буде не лише центральним представництвом музею з інформаційним бюро, тут також облаштують невеличку кав’ярню, сувенірну крамницю і виставковий простір. У ньому можна буде побачити надбання з фондів Шевченківського гаю та зразки сучасного народного мистецтва.

«Це ще одна класна локація Львова для невеликих подій, зустрічей яка занурюватиме в українське. Мріємо, щоб це приміщення стало місцем для зустрічей, семінарів, воркшопів, майстер-класів, арт-терапії та наукових конференцій», – прокоментував директор Шевченківського гаю Михайло Закопець.

Зараз у будівлі ведуть ремонт і реставрацію, адже під час зондажу було знайдено елементи розписів на стелі.

Кошти на всі ці роботи й на саме створення етноцентру залучають із продажу квитків у Шевченківській гай, також долучаються партнери та друзі музею.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація: O.M.Shumelda

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *